Zutaten für ca 1 Blech:
90g Dinkelmehl
40g Haferkleie
20g Buchweizenschrot
60g Verival Saatemix (Alternativ: Leinsamen, Nüsse, Sonnenblumenkerne,...)
30g Sesam
2 EL Chia Samen
1 EL Kokosöl (Alternativ: jedes pflanzliche öl)
1/2 TL Zimt
1/2 TL Kardamom
1 TL Süßmittel (evt. etwas mehr, je nach Geschmack)
300ml lauwarmes Wasser
Zubereitung:
alle Zutaten miteinander vermischen und ca 10min. ruhen lassen. Anschließend auf ein Backblech dünn aufstreichen und bei 150° ca 60 min backen lassen. Anschließend das Backrohr ausschalten, die Türe etwas aufmachen (ich habe einen Kochlöffel eingeklemmt) dass alles langsam auskühlt. Wenn es lauwarm ist aufschneiden/brechen.
"Nibble, nibble, gnaw..." a super snack between meals, or would I prefer it as a breakfast bread with jam? Or I could also crumble it and use it as a topping for yogurt or porridge? Or should i make a curd cream and layer it with the crispbread? There are so many ways, I do not know where to start :D It definitely tastes very good and in a box, it is also durable for some time. A great alternative to cereal and so one.
Ingredients for ca 1 baking sheet:
90g spelled flour40g oat bran
20g buckwheat groats
60g Verival Seedmix (Alternatively: flaxseed, nuts, sunflower seeds, ...)
30g sesame seeds
2 tablespoons chia seeds
1 tablespoon coconut oil (alternatively: every vegetable oil)
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 tsp cardamom
1 teaspoon sweetener (maybe a little bit more, depending on your taste)
300ml lukewarm water
1/2 teaspoon cinnamon
1/2 tsp cardamom
1 teaspoon sweetener (maybe a little bit more, depending on your taste)
300ml lukewarm water
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen