Zutaten:
1 Dose Kichererbsen (ca 250g)2 Knoblauchzehen
2 EL Sesampaste (Tahini)
4 EL Wasser
2 TL Zitronensaft
1/2 TL Kreuzkümmel (Cumin)
Salz
Zubereitung:
Einfach alle Zutaten miteinander pürieren.Warum sollte man Kichererbsen essen?
Schon eine Portion gekochter Kichererbsen (ca. 165g) deckt:70% des tägl. Folsäurebedarfs
65% des tägl. Kupferbedarfs
50% des tägl. Ballaststoffbedarfs
25% des tägl. Eisenbedarfs
20% des tägl. Zinkbededarfs
Kichererbsen haben einen niedrigen glykämischen Index (GI) und gemäßigte Kalorienmenge. Sie sind gleichzeitig sehr sättigend und vor allem für Sportler, Vegetarier und Veganer eine super Proteinquelle.
Quelle: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/kichererbsen.html#ixzz3UTMtjkol
Quelle: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/kichererbsen.html#ixzz3UTMtjkol
Das grüne ist Avocado Hummus: man mischt einfach Avocado in den fertigen Hummus The green one is avocado hummus: simply mix avocado to the prepared hummus |
Ingredients:
1 can of chickpeas (ca. 250g)2 cloves of garlic
2 tablespoons sesame paste (tahini)
4 tablespoons water
2 teaspoon lemon juice
1/2 teaspoon cumin (cumin)
salt
Preparation:
Simply puree all ingredients together.Why should you eat chickpeas?
Already a serving of cooked chickpeas (about 165 g) covers:70% of the daily Folic acid needs
65% of the daily Copper needs
50% of the daily Fiber needs
25% of the daily Iron needs
20% of the daily Zinc needs
Chickpeas have a low glycemic index (GI) and moderate amount of calories. They are also very filling and especially for athletes, vegetarians and vegans a great source of protein.
In addition, chickpeas have a positive effect on the digestion, they act as antioxidants and have a positive effect on the cardiovascular system.
Reference: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/kichererbsen.html#ixzz3UTMtjkol
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