Zutaten:
gekochte rote BeteFeldsalat
Frühlingszwiebel
Feta
Walnüsse
Dressing:
1EL Zitrone
1/2 EL Olivenöl
Salz
Pfeffer
Zubereitung:
Die gekochte rote Bete in dünne Scheiben schneiden und auf einem Teller verteilen. Mit dem Feldsalat, Feta, Frühlingszwiebeln und Walnüssen garnieren.Für das Dressing einfach alle Zutaten zusammen mischen und über der rote Bete verteilen.
Warum sollte man rote Bete essen?
Auch rote Bete gehören zum sogenannten "super food". Sie haben viele Nährstoffe und aufgrund ihres hohen Wasseranteils (ca. 90%) sehr wenig Kalorien.Außerdem sind sie reich an Mineralstoffen (wie Phosphor, Kalium, Kalzium, Magnesium, Folsäure und Eisen) und Vitaminen (der Gruppe C und B)
Quelle: https://www.gesundheit.gv.at/Portal.Node/ghp/public/content/ernaehrung-saisonkalender-rote-ruebe.html
Actually, I thought I do not like beetroot. BUT it is supposed to try more because everybody has a trainable taste (I've learned myself liking olives;)). Now I revise my previous opinion. From now on I like beetroot. In general, the combination with feta convinced me. This dish I can also imagine as a great appetizer.
Ingredients:
cooked beetrootlamb's lettuce
spring nion
feta
walnuts
Dressing:
1 tablespoon lemon
1/2 tablespoon olive oil
salt
pepper
Preparation:
Cut the cooked beets into thin slices and place on a plate. Garnish with lettuce, feta cheese, spring onions and walnuts.For the dressing simply mix all ingredients together and spread over the beetroot.
Why should you eat beetroot?
Also beetroot belong to the so-called "super food". They have many nutrients and because of their high water content (about 90%) is very low in calories.They are also rich in minerals (such as phosphorus, potassium, calcium, magnesium, folic acid and iron) and vitamins (group C and B)
Source: https://www.gesundheit.gv.at/Portal.Node/ghp/public/content/ernaehrung-saisonkalender-rote-ruebe.html
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen