Chia Pudding mit Reismilch gemacht, getoppt mit warmen Himbeeren, Acai Pulver und Heidelbeeren. Chia Pudding made of rice milk, topped with warm raspberries, acai powder and blueberries. |
Zutaten für eine Portion:
3 EL Chia Samen
200ml Flüssigkeit (Milch aller Art, Fruchtsaft, Kakao,...)
Zubereitung:
Die Chia Samen und die Flüssigkeit mischen und gut umrühren. Die Mischung in den Kühlschrank stellen und am besten über Nacht stehen lassen. Anfangs ab und zu umrühren. Im Kühlschrank hält sich der Chia Pudding 3-4 Tage ohne Probleme.
Ideen zu Toppings oder Geschmacksarten findet ihr unten den Bildern.
Warum sollte man Chia Samen essen?
Chia Samen enthalten sehr viel Eiweiß (ca. doppelt so viel wie andere Getreidesorten) und gesunde Omega 3 und 6 Fettsäuren. Außerdem haben sie ca. 5x so viel Calcium wie Milch und das Spurenelement Bor (wichtig für die Calcium Aufnahme). Außerdem haben Chia Samen viel Kalium und Eisen. Chia Samen wirken positiv auf die Verdauung und Sättigen sehr lange. Außerdem wirken sie sich positiv auf den Blutzuckerspiegel aus. Sie schaffen eine Barriere zwischen Kohlehydraten und Verdauungsenzyme, dadurch wird die Aufnahme Kohlehydraten in Zucker verlangsamt. Das hat zur Folge, dass die Energie der Nahrung langsamer im Körper freigesetzt wird, was zu einer längeren Ausdauer führt. Das ist vor allem für Sportler aber auch Diabetiker super.Chia Pudding 2 go. Gemacht mit normaler Kuhmilch, Vanille und etwas Agaven Sirup. Geschichtet mit Obst. Chia Pudding 2 go. Made of normal milk, vanilla and a bit Agave Sirup. Layered with fruits. |
Chia Seeds are a great source of protein for athletes and vegetarians / vegans. I use them regularly since 3 years, but currently there seems to be a "Chia-hype". Now you can find them almost everywhere, even at a discount store. Chia seeds are tasteless and therefore can be used in many ways. I give you my basic recipe for Chia Pudding and some topping ideas, but there are no limits for your creativity.
Ingredients for one serving:
3 tablespoons of chia seeds200ml liquid (milk of all kinds, fruit juice, cocoa, ...)
Preparation:
Mix the Chia seeds and the liquid and stir well. Put the mixture in the refrigerator and let it stand there overnight. At the beginning you should stir them form time to time.The Chia Pudding can be stored in the fridge up to 4 days.
Ideas for toppings or tastes found below the images.
Why should you eat chia seeds?
Chia seeds contain a lot of protein (about twice as much as other cereals) and healthy omega 3 and 6 fatty acids. They also have about 5 times as much calcium as milk and the trace element boron (important for calcium absorption). Moreover, Chia seeds have a lot of potassium and iron. Chia seeds have a positive effect on the digestion and very long saturating. They also have a positive effect on blood sugar levels. They create a barrier between carbs and digestive enzymes, thereby recording carbs is slowed in sugar. This has the consequence that the energy of the food is released slowly in the body, leading to a longer endurance. This is good for sportsmen but also for diabetics.Source: http://www.zentrum-der-gesundheit.de/chia-samen.html#ixzz3Uwi2CksY
Auch ein Perfektes Frühstück: Chia Pudding mit Früchten. Perfect Breakfast: Chia Pudding with fresh fruits. |
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